Διαδραστικό παιχνίδι τύπου Escape Room για τη νέα Mustang Mach-E

 

Η Ford δημιουργεί διαδραστικό παιχνίδι σε ένα Mustang Mach-E που αναθέτει στους παίκτες να λύσουν ενδείξεις και να ακολουθήσουν οδηγίες για να κερδίσουν, βασισμένο στα δημοφιλή παιχνίδια «Escape Room»

Το παιχνίδι που βασίζεται σε εφαρμογές χρησιμοποιεί εξειδικευμένο υλικό για διασύνδεση με λειτουργίες ελέγχου του οχήματος όπως κλιματισμό, ηχεία και ηλεκτρικά καθίσματα για βελτίωση της βύθισης.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του παιχνιδιού θα μπορούσε να αναπτυχθεί στο μέλλον για μια πραγματική εφαρμογή aftermarket.

Τα τελευταία χρόνια, τα παιχνίδια Escape Room έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα, φέρνοντας ομάδες παικτών σε αντίθεση με το ρολόι, καθώς προσπαθούν να λύσουν στοιχεία και να ξεφύγουν από ένα θεματικό δωμάτιο. Τώρα, η Ford υιοθέτησε αυτήν την ιδέα και την εφάρμοσε στην πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E, 1 με τα στοιχεία ελέγχου του παιχνιδιού για να δημιουργήσει μια διαδραστική εμπειρία.

 

Το εννοιολογικό παιχνίδι με θέμα την κατασκοπεία οδηγεί τους παίκτες σε μια μυστική αποστολή για να παραδώσουν ένα πακέτο. Οι ηχητικές προτροπές για εργασίες δίνονται στο σύστημα ηχείων του οχήματος, με τα ηλεκτρικά καθίσματα, την πόρτα του χώρου αποσκευών hands-free, το σύστημα κλιματισμού και τους προβολείς μεταξύ των στοιχείων που είτε ενεργοποιούνται από το παιχνίδι είτε χρησιμοποιούνται από τον παίκτη ως σκανδάλη σε σχετικά σημεία.

 

Δεν ελέγχονται λειτουργίες εκτός των θερμαντήρων και των ηχείων εάν το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση και, σε αντίθεση με τα παιχνίδια Escape Room, οι παίκτες μπορούν να βγουν από το όχημα σε οποιοδήποτε σημείο, όταν είναι ασφαλές, χωρίς να χάσουν το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι εγκατεστημένο σε μια συσκευή iOS που διασυνδέεται με το όχημα χρησιμοποιώντας το CarPlay της Apple και ένα τμήμα υλικού και λογισμικού που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά.

 

"Αυτό είναι λίγο διασκεδαστικό που έχει μια σοβαρή πλευρά, καθώς δείχνει ακριβώς τι θα μπορούσε να είναι δυνατό με την τεχνολογία που έχουμε στα αυτοκίνητα σήμερα", εξήγησε ο Carsten Starke, τεχνικός ειδικός σε υλικά εσωτερικού χώρου και εμπειρία πελατών, Ford Research & Advanced Engineering, Ford της Ευρώπης. «Η δυνατότητα δημιουργίας αλληλεπίδρασης μεταξύ οχήματος και οδηγού θα μπορούσε να ανοίξει νέους τρόπους για να εξερευνήσετε άλλες δυνατότητες στο μέλλον, όπως ένα διαδραστικό εγχειρίδιο κατόχου ή ακόμα και καθοδήγηση οδηγού».

 

Το παιχνίδι είναι μια καθαρά λειτουργική ιδέα αυτή τη στιγμή, που αναπτύχθηκε από τη Ford Ευρώπης με τη συμβολή της ομάδας Software Enablement & Research του ομίλου Emerging Technology & Innovation της Ford και της ερευνητικής ομάδας IoT που εδρεύει στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Αναπτύχθηκε για να δείξει πώς τα παιχνίδια θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εξοικειωθούν περισσότερο με τις λειτουργίες των οχημάτων τους.

 

Θα μπορούσε ακόμη και να προσφέρει μια ματιά στο μέλλον των εφαρμογών που θα μπορούσαν να ψυχαγωγήσουν ή να εκπαιδεύσουν τους οδηγούς και τους επιβάτες κατά τη διάρκεια διακοπής λειτουργίας στους σταθμούς φόρτισης ή ίσως ακόμη και κατά την οδήγηση σε μελλοντικά αυτόνομα οχήματα.https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2022/01/27/ford-gamifies-its-mustang-mach-e-with-an-escape-room-concept-tha.html