Η νέα τεχνολογία της Ford για να μην ξεχάσουμε παιδιά και κατοικίδια στο αυτοκίνητο…

Είτε πρόκειται για κάμπινγκ τα σαββατοκύριακα, ημερήσιες εκδρομές στην παραλία, είτε για ελεύθερο χρόνο στην ύπαιθρο, ωστόσο  πολλοί από εμάς βασιζόμαστε στα αυτοκίνητά μας για τις διακοπές μας.

 Για μερικούς ανθρώπους τέτοια ταξίδια θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραγωδία. Κάθε χρόνο, τα παιδιά και τα οικογενειακά κατοικίδια ζώα υποφέρουν από  θανατηφόρα θερμοπληξία αφού οι οδηγοί τα αφήνουν μέσα σε αυτοκίνητα, όπου οι θερμοκρασίες μπορούν να ξεπεράσουν γρήγορα εκείνες που βιώνουν έξω.

 

Τώρα, η Ford έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει. Το Rear Occupant Alert, προσφέρει μια απλή υπενθύμιση στους οδηγούς να ελέγχουν τα πίσω καθίσματα σε εκείνες τις περιπτώσεις που οι πίσω πόρτες επιβατών έχουν ανοίξει στην αρχή ενός ταξιδιού.

 

Η ομάδα υπεράσπισης KidsandCars.org αναγνωρίζει ότι αφήνοντας τα παιδιά σε αυτοκίνητα και τα παιδιά που παγιδεύονται έχοντας βρεθεί εκεί διαφεύγοντας της προσοχής των κηδεμόνων τους ως σημαντικούς κινδύνους θανάτου λόγω υπερθερμίας (θερμοπληξία) και αναφέρουν ότι το σώμα ενός παιδιού υπερθερμαίνεται τρεις έως πέντε φορές πιο γρήγορα από ό, τι ένας ενήλικας.

 

Πως δουλεύει

 

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους οδηγούς να «κοιτάξουν πριν κλειδώσουν» για να αποφύγουν  να αφήσουν ένα παιδί ή κατοικίδιο στο αυτοκίνητό τους. Το Rear Occupant Alert λειτουργεί ως υπενθύμιση σε περιπτώσεις που ο οδηγός έχει ανοίξει τις πίσω πόρτες επιβατών στην αρχή του ταξιδιού. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η τεχνολογία ενεργοποιείται αφού σταματήσει το όχημα και απενεργοποιηθεί ο κινητήρας.

 

Μια οπτική ειδοποίηση εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη του οχήματος για δέκα δευτερόλεπτα ή μέχρι να ακυρωθεί. Ακούγεται επίσης ηχητική προειδοποίηση, που υπενθυμίζει στον οδηγό να ελέγξει τα πίσω καθίσματα πριν βγεί από το όχημα. Εκτός από την προειδοποίηση για την παρουσία ενός παιδιού ή ενός ζώου, το σύστημα θα μπορούσε επίσης να υπενθυμίζει στους οδηγούς εάν έχουν τοποθετήσει ένα αντικείμενο αξίας στο πίσω μέρος, όπως ένα φορητό υπολογιστή ή μια τσάντα που ενδέχεται να κινδυνεύει να κλαπεί εάν μείνει πίσω.

 

Στην Ευρώπη, η τεχνολογία αυτή υπάρχει στα μοντέλα EcoSport, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo Hybrid, Puma, S-MAX, Transit και Tourneo Connect. Επίσης, διατίθεται με τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E,* που κρύβει και άλλα έξυπνα χαρακτηριστικά στη μεγάλη κρυστάλλινη οροφή της.

 

Προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους των καυτών αυτοκινήτων, η Ford ανέθεσε έναν γλύπτη πάγου να δημιουργήσει ένα «Ice Baby» και ένα «Ice Dog» και στη συνέχεια τα έβαλε μέσα σε ένα αυτοκίνητο στην εγκατάσταση «Weather Factory» στην Κολωνία της Γερμανίας. Έξω από το αυτοκίνητο, η θερμοκρασία ρυθμίστηκε στους 35 ° C. Αλλά μέσα σε 19 λεπτά, οι θερμοκρασίες μέσα στο αυτοκίνητο είχαν αυξηθεί στους 50 ° C. Τα γλυπτά του πάγου άρχισαν να λιώνουν αμέσως.

 

Για τα βίντεο, ο επαγγελματίας γλύπτης πάγου δημιούργησε  ένα ομοίωμα ενός μωρού 12 μηνών με πιπίλα, και κρατώντας ένα παιχνίδι, και το αντίστοιχο ενός σκύλου Λαμπραντόρ  φορώντας ένα κολάρο σκύλου, καθισμένο μέσα σε ένα κλουβί κατοικίδιων ζώων στο πίσω μέρος ενός Ford Focus Wagon. Οι δοκιμές στην εγκατάσταση, όπου η Ford συνήθως τοποθετεί το μοντέλο της μέσω μιας σειράς περιβαλλοντικών δοκιμών, έδειξε πώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου μπορεί να επηρεάσει τα οχήματα. Η ακτινοβολία μικρών κυμάτων εισέρχεται από τα παράθυρα, αναπηδά από τα καθίσματα και το ταμπλό και θερμαίνει το όχημα.

 

Η Ειδοποίηση Rear Occupant έρχεται σε μια στιγμή που η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων είναι ακμάζουσα. Από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αποκτήσει ένα κατοικίδιο.
https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2021/06/21/ford-tech-helps-prevent-children-being-left-in-hot-cars--video-s.html