Η Ford δημοσιεύει την πρώτη έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

-Η δεύτερη ετήσια Ολοκληρωμένη Έκθεση Βιωσιμότητας και Οικονομικών της Ford σηματοδοτεί το 23ο έτος αναφοράς βιωσιμότητας της εταιρείας.

 

-Η συμπλήρωση της έκθεσης είναι μια αυτόνομη έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα – μια πρώτη για τη Ford και την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ – καθώς και μια συνδυασμένη ομάδα εργασίας για οικονομικές αποκαλύψεις που σχετίζονται με το κλίμα και έκθεση σεναρίου για τον κλιματικό κίνδυνο.

 

-Η πορεία της Ford προς την ανθρακική ουδετερότητα και την παραγωγή περισσότερων από 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως έως το 2026 περιλαμβάνει τη διαχείριση του κλιματικού κινδύνου, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την υπεύθυνη προμήθεια πρώτων υλών και την υποστήριξη ενός σχεδίου με τίτλο ‘’ Just Transition’’.

 

Η Ford δημοσιεύει την Ολοκληρωμένη Βιωσιμότητα και την Οικονομική Έκθεση για το 2022 που επικεντρώνεται στη μετάβαση της εταιρείας στην ηγεσία της ηλεκτρικής επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων να κλιμακώσει την παραγωγή σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως έως το 2026 και να κάνει το ήμισυ του ετήσιου όγκου πωλήσεών της ηλεκτρικό μέχρι το τέλος του τη δεκαετία.

 

Η Ford έχει δεσμευτεί να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα το αργότερο το 2050, με την υποστήριξη των επιστημονικών στόχων που θα επιτύχει έως το 2035. Η νέα έκθεση περιλαμβάνει εθελοντικές αποκαλύψεις για πληροφορίες σχετικά με το κλίμα και περιγράφει λεπτομερώς την πρόοδο της Ford στη μείωση των εκπομπών ανά όχημα κατά 50% Έτος βάσης 2019 και εκπομπές από τις δραστηριότητές της κατά 76% σε σχέση με τη βάση του 2017. Πέρυσι, η εταιρεία πέτυχε μείωση 35% στο απόλυτο βιομηχανικό της αποτύπωμα αερίων θερμοκηπίου από τα επίπεδα του 2017.

 

Η στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κρίσιμη για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας της Ford, αλλά μια τέτοια μετάβαση συνοδεύεται από προκλήσεις – όπως η προμήθεια πρώτων υλών, η ανακύκλωση μπαταριών στο τέλος του κύκλου ζωής τους και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα θέματα, η Ford δημοσιεύει επίσης μια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια πρώτη για τη Ford και την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, καθώς και μια συνδυασμένη ομάδα εργασίας για οικονομικές αποκαλύψεις που σχετίζονται με το κλίμα και έκθεση σεναρίου κλιματικού κινδύνου.

 

«Το πιο αληθινό σημάδι επιτυχίας είναι να αφήσουμε ένα καλύτερο κόσμο  για την επόμενη γενιά. Κάθε χρόνο, η ολοκληρωμένη έκθεσή μας μου υπενθυμίζει τη δέσμευσή μας στις αξίες μας και την προσήλωσή μας να κινήθούμε στα θέματα που έχουν σημασία. Αυτό ισχύει από τότε που παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στη βιομηχανία την έκθεση πριν από 23 χρόνια. Και δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό σήμερα», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ford, Bill Ford.

 

«Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να πω ότι φέτος, η Ford θα δημοσιεύσουμε θα δημοσιεύσει μία έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σηματοδοτώντας μία ακόμα πρωτιά για τη βιομηχανία αυτοκινήτου των ΗΠΑ.Θα εξετάσει πώς προέρχονται τα υλικά μας, πού κατασκευάζονται τα προϊόντα μας και πώς ανταποκρίνονται τα πρότυπα εργασίας μας. Είμαι περήφανος για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες και προσβλέπω στα συνεχιζόμενα επιτεύγματά μας», πρόσθεσε.

 

Για να ανταγωνιστεί και να κερδίσει σε μια νέα εποχή ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων, η Ford σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από το 2022 έως το 2026 για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και των μπαταριών που τα τροφοδοτούν. Η εταιρεία θα το κάνει από μερικά από τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά εργοστάσια αυτοκινήτων στον κόσμο, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και χτίζοντας μια βιώσιμη και ηθική αλυσίδα εφοδιασμού.

 

«Η φετινή έκθεση είναι σημαντική γιατί καταδεικνύει τη μακροχρόνια δέσμευση της Ford στη διαφάνεια και τη λογοδοσία», δήλωσε η Cynthia Williams, παγκόσμια διευθύντρια βιωσιμότητας, έγκρισης και συμμόρφωσης στη Ford. «Δίνει στους ενδιαφερομένους μας μια σαφή εικόνα για το πώς θα βάλουμε τους ανθρώπους πρώτα και θα σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς μεταβαίνουμε στα ηλεκτρικά οχήματα, βασιζόμενοι στην κληρονομιά μας για τη δράση για το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος. Η στρατηγική της εταιρείας μας και οι στόχοι βιωσιμότητας συνδέονται ανεξίτηλα – ό,τι είναι καλό για τον πλανήτη είναι καλό για τους πελάτες μας και την επιχείρησή μας».

https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2022/03/31/2022-Integrated-Sustainability-and-Financial-Report.html