Η FORD ΚΑΝΕΙ ΤΟΛΜΗΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

-Η Ford θα παρουσιάσει τρία νέα ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη έως το 2024. Σχεδιάζει να πουλήσει περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα  μέχρι το 2026.

 

-Η προώθηση EV στην Ευρώπη υποστηρίζει την επιτάχυνση του σχεδίου Ford+ και τον παγκόσμιο στόχο για 2 εκατομμύρια+ ετήσια παραγωγή EV  και 10% προσαρμογή του περιθωρίου EBIT της εταιρείας έως το 2026.

 

-Η προγραμματισμένη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κολωνία της Γερμανίας αναμένεται τώρα να είναι 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε διάστημα έξι ετών, με συνολική επένδυση προϊόντος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

-Επιπλέον, η Ford υπέγραψε σήμερα ένα μη δεσμευτικό MOU με την SK On Co., Ltd. και την Koç Holding για τη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη.

 

-Ενισχύει τη χωρητικότητα των ηλεκτρικών και εμπορικών οχημάτων, με τη Ford Otosan JV να αναλαμβάνει την ιδιοκτησία των δραστηριοτήτων παραγωγής της Ford στη Ρουμανία, με την επιφύλαξη ρυθμιστικής έγκρισης και διαβούλευσης.

 

-Μαζί, αυτές οι πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν τη Ford να επιτύχει μηδενικές εκπομπές ρύπων για όλες τις πωλήσεις οχημάτων και ουδετερότητα άνθρακα σε όλο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα εγκαταστάσεων, logistics και προμηθευτών έως το 2035.

 

Η Ford ανακοίνωσε σημαντικά βήματα προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, το οποίο θα δει την εταιρεία να μεταμορφώνεται και να προσφέρει μια νέα γενιά  πλήρως ηλεκτρικών, πλήρως συνδεδεμένων επιβατικών οχημάτων και φορτηγών έως το 2024.

 

Η  ανακοίνωση βασίζεται στην πρόσφατη είδηση ​​ότι η εταιρεία δημιούργησε μια νέα παγκόσμια επιχειρηματική μονάδα – Ford Model e – που επικεντρώνεται στο σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διανομή ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων. Μαζί με το Ford Pro, την επιχειρηματική μονάδα που επικεντρώνεται στην επιχείρηση επαγγελματικών οχημάτων της Ford, αυτές οι δύο επιχειρηματικές μονάδες θα καθορίσουν το μέλλον της Ford στην Ευρώπη.

 

«Χαίρομαι που βλέπω τον ρυθμό της αλλαγής στην Ευρώπη – προκαλώντας ολόκληρη τη βιομηχανία μας να κατασκευάσει καλύτερα, καθαρότερα και πιο ψηφιακά οχήματα. Η Ford είναι all-in και κινείται γρήγορα για να καλύψει τη ζήτηση στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford.

 

«Γι’ αυτό δημιουργήσαμε την Ford Model e – η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε με την ταχύτητα μιας start-up εταιρείας για να δημιουργήσουμε αυτοκίνητα που προσφέρουν απόλαυση και συνδεδεμένες υπηρεσίες μοναδικές στη Ford και τα οποία παράγονται με τα υψηλά πρότυπα  κατασκευής και ασφάλειας της Ford.»

https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2022/03/14/Ford-Takes-Bold-Steps-Toward-All-Electric-Future-in-Europe.html