Η Ford παρουσιάζει την υπηρεσία Stolen Vehicle Services

Η Ford παρουσιάζει μια πλήρως ενσωματωμένη υπηρεσία ανάκτησης κλοπής που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην πρόληψη ή τον μετριασμό των επιπτώσεων μιας κλοπής οχήματος. 

 

Λειτουργώντας μέσω της εφαρμογής FordPass, το Stolen Vehicle Services στέλνει μια ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν εντοπιστεί απόπειρα κλοπής. Η εφαρμογή καθοδηγεί τον χρήστη στη διαδικασία αναφοράς του περιστατικού στην αστυνομία και παρέχει 24ωρη υποστήριξη εφημερίας, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης οχημάτων. Το Stolen Vehicle Services βασίζεται στη λειτουργικότητα του SecuriAlert 3 και στέλνει μια ειδοποίηση στο smartphone του χρήστη χρησιμοποιώντας το FordPass Connect.

 

«Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τις συνέπειες της κλοπής του οχήματός του. Το Stolen Vehicle Services παρέχει αυξημένο επίπεδο ανίχνευσης απόπειρας κλοπής, υποστήριξη εφημερίας για να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει το όχημα, αυξάνοντας την πιθανότητα ανάκτησης και υποστηρίζοντας τους πελάτες μας εάν συμβεί το χειρότερο», δήλωσε ο Charles Nolan, διευθυντής λύσεων συνδεσιμότητας λιανικής, Ford Enterprise Connectivity.

 

Εάν ο ιδιοκτήτης λάβει μια ειδοποίηση μέσω της εφαρμογής FordPass ότι έχει λάβει χώρα μια μη εξουσιοδοτημένη ή απροσδόκητη ενέργεια, ένα μόνο πάτημα στην εφαρμογή FordPass αρκεί για να αναφέρει το όχημα για την κλοπή και καθοδηγεί τον ιδιοκτήτη στη διαδικασία ασφάλισης και ανάκτησης του οχήματος με αναφορά στην αστυνομία.

 

Πρώτον, η εφαρμογή FordPass βρίσκει τον αριθμό τηλεφώνου της τοπικής αστυνομίας με βάση την τρέχουσα τοποθεσία του ιδιοκτήτη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναφέρουν το όχημα ως κλεμμένο και να αποκτήσουν έναν αριθμό αναφοράς εγκλήματος. Η εφαρμογή παρέχει επίσης ένα εύχρηστο πλαίσιο κειμένου για την καταγραφή αυτού του αριθμού και οποιασδήποτε άλλης σημαντικής πληροφορίας, αποθηκεύοντάς το αυτόματα για μελλοντική αναφορά.

 

Στη συνέχεια, η εφαρμογή FordPass επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να καλέσει το τηλεφωνικό κέντρο Υπηρεσιών κλεμμένων οχημάτων για να παράσχει τον αριθμό αναφοράς του εγκλήματος και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Διαθέσιμο 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, το τηλεφωνικό κέντρο του Stolen Vehicle Services ενεργοποιεί εξ αποστάσεως τη «λειτουργία κλοπής», όπου ορισμένες λειτουργίες του οχήματος απενεργοποιούνται με ασφαλή τρόπο, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματική η παρακολούθηση και η ανάκτηση του οχήματος από την αστυνομία.

https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2021/10/07/ford-helps-theft-victims-recover-stolen-vehicles-using-connected.html