Ο Sebastien Loeb στο Ράλλυ Safari με Ford Puma Rally1

 Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής του Rallye Monte Carlo το 2022, Sebastien Loeb, θα συμμετέχει στο Safari Rally Kenya με ένα Ford Puma Hybrid Rally1 στα τέλη Ιουνίου.

Παράλληλα, αυτή θα είναι και η τρίτη κοινή εμφάνιση με τον Sebastien Ogier κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

 

Η πιο πρόσφατη έξοδός του με την ομάδα στην Πορτογαλία τον οδήγησε να κερδίσει τη σκηνή το πρωί της Παρασκευής που τον είδε να πυροβολεί από την έβδομη θέση στο προβάδισμα του ράλι πριν από ένα αχαρακτήριστο ατύχημα θα ανάγκασε να αποσυρθεί από τη διοργάνωση. Παράλληλα με τη νίκη του στο Rallye Monte Carlo τον Ιανουάριο, ο Loeb συνεχίζει να αποδεικνύει την ικανότητά του να αξιοποιεί το καλύτερο δυνατό από το Puma Hybrid Rally1 σε όλες τις επιφάνειες.

 

Ο Loeb θα ξεκινήσει ξανά τη δράση στην εκδήλωση με έδρα τη Ναϊβάσα, 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι. Σαφάρι Ράλι Κένυα 2022 σηματοδοτεί τον έκτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2022. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα συνοδεύεται ξανά από την Isabelle Galmiche, η οποία τον είδε να κερδίζει στο Μόντε Κάρλο και κάθισε μαζί του στην Πορτογαλία.

 

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη και μοναδική εμφάνιση του Loeb στην Κένυα μέχρι στιγμής, όταν τερμάτισε σε μια ισχυρή πέμπτη θέση στο σύνολο και κέρδισε τρεις νίκες στα στάδια σε όλο το ράλι. Η περσινή εκδήλωση υπογράμμισε τη σημασία του να μπορείς να διαβάζεις και να αντιδράς στο έδαφος, κάτι στο οποίο ο Loeb είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένος χάρη στα επιτυχημένα του κατορθώματα σε αγώνες ράλι-επιδρομής.

 

Η διάσημη εκδήλωση με βάση το χαλίκι, που περιλαμβάνει στάδια γύρω από τη λίμνη Naivasha καθώς και δασικές περιοχές στα βόρεια της περιοχής, επέστρεψε στο WRC το 2021 μετά από 19 χρόνια απουσίας. Το ράλι ήταν μια παγκόσμια επιτυχία, με γεμάτες δράση υδάτινες διαβάσεις, άλματα και ακόμη και άγρια ​​ζωή, καθιστώντας το ένα από τα πιο εμβληματικά ράλι στο ημερολόγιο.

 

“Σίγουρα ήταν ωραίο που είδαμε ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί στην Πορτογαλία με το Puma και είναι καλό να γνωρίζουμε πως το Puma είναι πολύ γρήγορο και ανταγωνιστικό στο χώμα”, δήλωσε ο Sebastien Loeb. “Η Κένυα είναι πολύ διαφορετική από την Πορτογαλία, δε γνωρίζω την τρέχουσα εκδοχή του ράλλυ, έχω δει ορισμένα videos από τις ειδικές διαδρομές που είναι πολύ διαφορετικές, καθώς φαίνονται σκληρές με μεγάλες πέτρες.

 

“Η Κένυα είναι καταπληκτική – νομίζω πως πρόκειται για το ράλλυ από όπου έχω τις περισσότερες αναμνήσεις.

 

“Εκείνη την εποχή η Κένυα ήταν πολύ διαφορετική, η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή είχε μήκος 120 χιλιομέτρων και είχαμε ένα ελικόπτερο πάνω από τα αυτοκίνητά μας, που ανακοίνωνε την παρουσία των άγριων ζώων που πλησιάζαμε στη διαδρομή.

 

“Τώρα είναι πολύ διαφορετικό και θυμίζει έναν τυπικό αγώνα του WRC, είναι πιο εύκολο να γίνει με αυτόν τον τρόπο, αλλά η διαφορά για εμένα σε σύγκριση με την Πορτογαλία είναι πως δεν έχω εμπειρία από αυτές τις ειδικές διαδρομές.

 

“Είναι πάντα πολύ πιο περίπλοκο να φτάνεις σε ένα ράλλυ όπου δεν έχεις ξανακάνει τις ειδικές διαδρομές, δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα πάω”.


https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2022/05/27/loeb-to-return-to-safari-rally-with-m-sport-ford-world-rally-tea.html