“ΠΤΗΣΗ, ΚΑΜΕΡΑ, ΔΡΑΣΗ!” ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ FORD RANGER RAPTOR.

Από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο Ranger Raptor στην Ευρώπη, η Ford έχει  αναδείξει και παρουσιάσει τις εκτός δρόμου ικανότητες του μοντέλου pick-up  με μια σειρά ταινιών που θα μπορούσαν εύκολα να θεωρηθούν σκηνικά από ταινίες δράσης του Χόλιγουντ.

 

Το πιό πρόσφατο βίντεο, που κυκλοφορεί τώρα στο κανάλι της Ford Ευρώπης στο YouTube, δείχνει την επόμενη γενιά Ranger Raptor να δραπετεύει από ένα φορτηγό αεροπλάνο, να γλιστράει κάτω από αεροσκάφος και να κινείται μέσα από λάσπη και νερό σε ένα αεροδρόμιο. Το νέο βίντεο ακολουθεί ακολουθεί τα χνάρια της ταινίας της Ford «The Good, The Bad and The Bad-R-S-E» που αποτίνει φόρο τιμής στα κλασικά γουέστερν, καθώς και τις εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις  δύναμης και τα σύννεφα σκόνης της αρχικής αποκαλυπτικής ταινίας του Ranger Raptor.

 

Σχεδόν τρεις μήνες προγραμματισμού προηγήθηκαν των γυρισμάτων, οι οποίοι περιελάμβαναν

 38 άτομα που εργάζονταν για τρεις ημέρες υπό ελεγχόμενες συνθήκες σε ένα ασφαλές αεροδρόμιο που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για την κατασκευή και τη δοκιμή στρατιωτικών αεροπλάνων.

 

Πριν καν φτάσει στην πραγματική τοποθεσία, η ομάδα χρησιμοποίησε έννοιες για να δημιουργήσει ένα σενάριο πλήρους κινουμένων σχεδίων για την ταινία, γνωστό ως animatic. Πάνω από 200 ώρες δουλειάς χρειάστηκαν για την παραγωγή του animatic, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για την έγκριση κάθε λήψης και την παροχή ενός προτύπου για το πραγματικό γύρισμα.

 

Τα άλματα και τα ντριφτ αναπτύχθηκαν και εκτελέστηκαν από τον Paul Swift, παγκόσμιο κασκαντέρ,στην οδήγηση ακροβατικών ακριβείας με πάνω από 30 χρόνια εμπειρία, σε συνεννόηση με την ομάδα μηχανικών Ranger της Ford με έδρα την Αυστραλία. Ο Swift οδήγησε επίσης το Next-Gen Ranger Raptor στη ζωντανή ευρωπαϊκή εκδήλωση αποκάλυψης της Ford για το όχημα, όπου επαίνεσε τον ισχυρό νέο V6 κινητήρα 3,0 λίτρων και την κορυφαία σχεδίαση της ανάρτησης που του επέτρεψε να κάνει τα εντυπωσιακά ακροβατικά.

 

Στην πραγματικότητα, οι μηχανικοί της Ford που συμμετείχαν στον σχεδιασμό του βίντεο ήταν τόσο σίγουροι ότι το Next Gen Ranger Raptor μπορούσε να χειριστεί άνετα τα ακροβατικά που κάθε λήψη δείχνει ένα όχημα παραγωγής με μηδενικές μηχανικές βελτιώσεις. Η μόνη τροποποίηση ήταν να τοποθετηθεί μια ζώνη ασφαλείας οδηγού πολλαπλών σημείων στη θέση της τυπικής ζώνης ασφαλείας.

 

Η Swift συνεργάστηκε με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Nick Piper για να επιδείξει την απόδοση υψηλής ενέργειας του Next-Gen Ranger Raptor. Η Piper έχει γυρίσει στο παρελθόν διαφημίσεις για παγκόσμιες μάρκες, όπως η Google και η McDonalds, καθώς και μουσικά βίντεο για εμβληματικούς καλλιτέχνες όπως η Madonna και ο Lenny Kravitz.Οι πιλότοι που εμφανίζονται στην ταινία είναι οι πραγματικοί πιλότοι του φορτηγού αεροπλάνου, οι οποίοι είναι περισσότερο συνηθισμένοι να μεταφέρουν εμπορεύματα σε όλη την Αφρική παρά να μεταφέρουν νέα pick-up. Το σενάριο της ταινίας απαιτούσε από το πλήρωμα οκτώ ατόμων να πετάξει στον διάδρομο των 1.800 μέτρων με ταχύτητα 200 km/h, ώστε οι κάμερες υψηλής ταχύτητας να δείξουν τη δραματική απόδραση του Next-Gen Ranger Raptor από 22 μέτρα χαλύβδινης αλυσίδας στο αμπάρι.

 

Το κινηματογραφικό συνεργείο χρησιμοποίησε drones, εξειδικευμένα ηλεκτρικά καροτσάκια και ένα αυτοκίνητο κάμερας «Robo Arm» για να απαθανατίσει τις δυναμικές σεκάνς. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί έναν ρομποτικό γερανό τοποθετημένο στην οροφή με συνδεδεμένη κάμερα, επιτρέποντας στους οδηγούς ακριβείας και στις ομάδες κάμερας να λαμβάνουν κοντινά πλάνα από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Μια ομάδα ειδικών ασφαλείας - συμπεριλαμβανομένων τριών πυροσβεστικών οχημάτων αεροδρομίου και πληρώματος - ήταν επίσης σε ετοιμότητα καθ 'όλη τη διάρκεια του γυρίσματος.

 

Με όλα τα πλάνα που καταγράφηκαν, ο συνεργάτης του δημιουργικού πρακτορείου της Ford, Imagination, πέρασε εκατοντάδες ώρες στο post-production για να δημιουργήσει επτά διαφορετικές επεξεργασίες της τελικής ταινίας για μια σειρά από πλατφόρμες και κοινό.

https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2022/03/10/_flight--camera--action--go-behind-the-scenes-of-fords-next-gen-.html