ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ FORD

-Η Ford δοκιμάζει τη σύνδεση τεχνολογίας φωτεινών σηματοδοτών που θα μπορούσε να ανοίξει δρόμο για ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικά οχήματα.

 

-Το σύστημα θα μπορούσε επίσης να στείλει τις πληροφορίες χρονισμού για τα κόκκινα και πράσινα φώτα σε άλλα οχήματα για να βελτιώσει τη ροή της κυκλοφορίας για όλους.

 

-Η δοκιμή είναι μέρος ενός μεγάλου έργου για τη διερεύνηση των πλεονεκτημάτων από τη συνένωση αυτοματοποιημένων και συνδεδεμένων οχημάτων με δικτυωμένη υποδομή.

 

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου ενός ατυχήματος που προκαλείται όταν οι πρώτοι διασώστες διέρχονται από κόκκινους φωτεινούς σηματοδότες.Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οτιδήποτε αναγκάζει τους πρώτους διασώστες να επιβραδύνουν επηρεάζει το πόσο γρήγορα μπορούν να φτάσουν στον τόπο ενός ατυχήματος – και τέτοιες καθυστερήσεις μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες.

 

Η Ford δοκίμασε τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών που θα μπορούσαν αυτόματα να γίνουν πράσινες για να προσφέρουν σαφέστερες διαδρομές για ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικά οχήματα.  Θα μπορούσαν επίσης να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου ατυχήματος που προκαλείται από τους πρώτους διασώστες που περνούν από τα κόκκινα φανάρια. 

 

«Είτε πρόκειται για ένα πυροσβεστικό όχημα που παρακολουθεί μια πυρκαγιά είτε για ένα ασθενοφόρο που βρίσκεται καθ’ οδόν προς ένα ατύχημα, το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς είναι αυτοί οι οδηγοί να περιμένουν στη σειρά μαζί με άλλα αυτοκίνητα μέχρι το φανάρι να γίνει πράσινο»  δήλωσε ο Μάρτιν Σόμερ, ερευνητής μηχανικός. , Automated Driving Europe, Ford Ευρώπης.

 

Η συμφόρηση, επίσης, θα μπορούσε να μειωθεί με τα φανάρια που στέλνουν τις κόκκινες-πράσινες πληροφορίες χρονισμού στα οχήματα που πλησιάζουν.

 

Η δοκιμή ήταν μέρος ενός ευρύτερου έργου που αφορούσε τη δοκιμή αυτοματοποιημένων και συνδεδεμένων οχημάτων και δικτυωμένων υποδομών σε αυτοκινητόδρομους, αστικές και αγροτικές περιοχές. Αυτή η έρευνα αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσης της Ford να χρησιμοποιεί συνδεσιμότητα και καινοτομία για τη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας.

 

Πως δουλεύει

 

Για να δοκιμάσει την τεχνολογία, η Ford χρησιμοποίησε έναν δρόμο με οκτώ διαδοχικά φανάρια στο Άαχεν της Γερμανίας και δύο τμήματα με τρία διαδοχικά φανάρια λίγο έξω από την πόλη, όλα δημιουργημένα από τους εταίρους του έργου.

 

Το όχημα δοκιμής Ford Kuga Plug-In Hybrid, εξοπλισμένο με ενσωματωμένες μονάδες (για επικοινωνία με την υποδομή) και εξοπλισμό πρωτοτύπων ταχείας ελέγχου (για τη λειτουργία του πρωτότυπου λογισμικού στο όχημα), λειτούργησε ως ασθενοφόρο και επιβατικό όχημα για τα διαφορετικά σενάρια δοκιμής.

 

Για τον έλεγχο μιας κατάστασης απόκρισης έκτακτης ανάγκης, το δοκιμαστικό όχημα έδωσε σήμα στα φανάρια να ανάψουν το πράσινο φως. Μόλις το όχημα πέρασε από τη διασταύρωση, τα φανάρια επέστρεψαν στην τυπική λειτουργία.

 

Για τη δοκιμή καθημερινών καταστάσεων οδήγησης, το όχημα δοκιμής έλαβε τις πληροφορίες χρονισμού για το πότε τα φανάρια γύρισαν από κόκκινο σε πράσινο και πράσινο σε κόκκινο. Στη συνέχεια, η τεχνολογία Adaptive Cruise Control της Ford προσάρμοσε την ταχύτητα του οχήματος για να διασφαλίσει ότι ένα υψηλότερο ποσοστό κυκλοφορίας αντιμετώπισε πράσινο φως. 

 

Όταν το φανάρι ήταν κόκκινο, η ταχύτητα του οχήματος μειώθηκε πολύ πριν από τη διασταύρωση για να φτάσει το όχημα στο φως τη στιγμή που έγινε πράσινο, για παράδειγμα από 50 km/h σε 30 km/h.

 

Για τα οχήματα που συναντούν κόκκινο φωτεινό σηματοδότη, η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του απότομου φρεναρίσματος και του χρόνου που μένουν σταματημένα. Το όχημα έλαβε πληροφορίες από το φωτεινό σηματοδότη πολύ πριν από τη διασταύρωση και επιβράδυνε νωρίτερα, συμβάλλοντας στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 

Η επικοινωνία μεταξύ οχημάτων και φωτεινών σηματοδοτών είναι ενεργοποιημένη από την τεχνολογία C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything), μια ενοποιημένη πλατφόρμα που συνδέει τα οχήματα με τις οδικές υποδομές, άλλα οχήματα και άλλους χρήστες του δρόμου.

 

«Η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ αυτοκινήτων, οχημάτων έκτακτης ανάγκης και φωτεινών σηματοδοτών σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία κινητών τηλεφώνων καθιστά την οδική κυκλοφορία ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική», δήλωσε ο Michael Reinartz, διευθυντής, Consumer Services and Innovation, Vodafone Γερμανίας. «Ο έξυπνος έλεγχος των φωτεινών σηματοδοτών σώζει ζωές όταν κάθε δευτερόλεπτο μετράει και επίσης μειώνει τους περιττούς χρόνους αναμονής και μειώνει τις εκπομπές CO2».

 

Οι μηχανικοί της Ford δοκίμασαν αυτό το σύστημα ως μέρος του έργου Corridor for New Mobility Aachen-Düsseldorf (ACCorD), που χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ψηφιακών και Μεταφορών και υποστηρίζεται από το RWTH University Aachen, Vodafone, Straßen.NRW (η οδική αρχή για τον Βόρειο Ρήνο Βεστφαλία) και την πόλη του Άαχεν. Το έργο διήρκεσε από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2022/03/29/ford_s-smart-traffic-lights-go-green-for-emergency-vehicles-.html