«Χρυσό Βραβείο» για το Ford E-Transit από τον Euro NCAP

Το πλήρως ηλεκτρικό Ford E-Transit έχει λάβει Χρυσό Βραβείο από την ανεξάρτητη αρχή ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP για τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το E-Transit ενώνει το πετρελαιοκίνητο Transit ως τα μόνα οχήματα στην κατηγορία των 2 τόνων με Χρυσό Βραβείο Euro NCAP. Το Transit Custom 1 τόνου έχει επίσης το καθεστώς Gold Award

Η ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του φόρτου εργασίας του οδηγού κατά τη διάρκεια πολλών ωρών στην καμπίνα και να συμβάλει στη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας, της επισκευής και του κόστους ασφάλισης

 

 

Η ολοκληρωμένη σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδηγού του πλήρως ηλεκτρικού  Ford E-Transit κέρδισε στο επαγγελματικό όχημα ένα Χρυσό Βραβείο από την ανεξάρτητη αρχή ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP.

 

Το βραβείο ακολουθεί ανάλυση τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης κατά την προσέγγιση οχημάτων, ποδηλατών και πεζών, καθώς και τεχνολογία διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και συστήματα παρακολούθησης επιβατών.

 

Το Χρυσό Βραβείο E-Transit σημαίνει ότι η Ford προσφέρει τώρα τα μόνα δύο οχήματα στην κατηγορία των 2 τόνων με το Χρυσό Βραβείο του Euro NCAP για την υποβοήθηση του οδηγού, αφού τα πετρελαιοκίνητα αδερφικά μοντέλα Transit του E-Transit επιδοκιμάστηκαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2020.

 

«Το Euro NCAP είναι σύνθημα για την ασφάλεια των οχημάτων και ο οργανισμός που επεκτείνει το Χρυσό Βραβείο του στο E-Transit αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Ford για την ασφάλεια των πελατών σε όλη τη γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων της», δήλωσε ο Stuart Southgate, διευθυντής, Safety Engineering, Ford Ευρώπης. «Τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού της E-Transit βοηθούν τους οδηγούς και τους άλλους χρήστες του δρόμου και υποστηρίζουν τους χειριστές που θέλουν να μεγιστοποιήσουν το χρόνο λειτουργίας, περιορίζοντας παράλληλα το κόστος ασφάλισης και επισκευής ατυχημάτων».

 

Το E-Transit προσφέρει τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού όπως Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, 2 Intelligent Adaptive Cruise Control με Traffic Sign Recognition, 2 Blind Spot Information System with Lane Change Warning & Aid, 2 Junction Assist, κάμερα 360 μοιρών και Reverse Brake Βοηθώ. 2

 

Οι προσομοιώσεις του Euro NCAP δοκίμασαν τις ενέργειες προειδοποίησης οδηγού και τεχνολογίας ενεργητικής ασφάλειας όταν πλησιάζεις σταθμευμένα οχήματα ή πιο αργή κυκλοφορία, καθώς και όταν ένα προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα. Οι δοκιμές περιλάμβαναν επίσης απαντήσεις σε ένα παιδί που έτρεξε στο δρόμο και σε ποδηλάτες και πεζούς που περπατούσαν ή διασχίζουν το δρόμο 3 – πιθανώς πιθανά σενάρια στα αστικά περιβάλλοντα όπου η Ford αναμένει ότι θα λειτουργήσει η πλειονότητα των E-Transit.

 

Το Χρυσό Βραβείο E-Transit επεκτείνει την ηγετική θέση της Ford στην τεχνολογία ασφάλειας φορτηγών. Το Transit Custom είναι επίσης νικητής του Χρυσού Βραβείου, καθιστώντας τη Ford τον μοναδικό κατασκευαστή με φορτηγά με χρυσή βαθμολογία στις κατηγορίες 1 τόνου, 2 τόνων και EV.

 

Η εταιρεία εφαρμόζει ήδη πιλοτικά E-Transits σε τυπική καθημερινή λειτουργία με επιλεγμένους πελάτες σε όλη την Ευρώπη και οι παραδόσεις πελατών έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2022.